Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 6 linguri zahar
- 1 lingura apa
- 1 lingura ulei
- 3 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 1 praf de copt
Crema:
- 300 g branza de vaci
- 250 g smantana 25% grasime
- 400 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
- 1 plic gelatina
- piersici din compot, taiate cubulete
Mod de preparare
Blat: Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se spumeaza pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se amesteca, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Compozitia se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul 35-40 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie in doua. Foaia de deasupra se taie in 16 felii. (Imi pare rau ca n-am avut timp sa fac poze si cu etapele.)
Crema: Mai intai se hidrateaza gelatina in zeama de la compot. Intr-un bol se amesteca branza cu smantana si zaharul si se bat cu mixerul pana se omogenizeaza. Separat se bate frisca lichida pana se intareste, apoi se adauga crema de branza si se amesteca. Se adauga si cubuletele de fructe (piersici din compot in cazul meu, dar voi puteti pune orice va place). Se incalzeste gelatina cat sa se dizolve, dar atentie, nu trebuie sa fiarba, apoi asa calduta se adauga in crema si se amesteca repede.
Pe un platou se pune primul blat si se insiropeaza bine cu zeama de la compotul de piersici. Se pune apoi crema dandu-i o forma de cupola. De jur imprejur se aseaza feliile din al doilea blat iar deasupra restul de piersici taiate cubulete. Se pune tortul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se pudreaza cu putin zahar si se poate felia.
E delicios, fin, usor, racoros, nu foarte dulce, deci din partea mea are numai plusuri.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Kilimanjaro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|