Tort cu crema de unt, mascarpone si mure

Postat de mirela0911 in Torturi
1 Ian 2017 | 6336 vizualizari
Tort cu crema de unt, mascarpone si mure

Nu putea trece revelionul fara tort, asa ca am trecut la fapte! La multi ani si sa aveti un an nou asa cum vi-l doriti! :-* "Bunatati pentru colindatori"

Ingrediente

Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150g faina
  • 1 lgt praf de copt
Pt. sirop:
  • 180 ml apa calduta
  • 2 lg zahar
  • 4 lg suc de lamaie
Pt. crema de unt:
  • 250 g mure
  • 2 lg suc de lamaie
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
Mai este nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie in 3 reprize, dand printr-o sita de fiecare data. Se incorporeaza usor, apoi se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul peincalzit la 180 de grade C, pana tece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand este bine racit, cel mai bine a doua zi, se taie in trei.

Siropul: Intr-o cana, se amesteca apa, zaharul si sucul de lamaie proaspat stors.

Crema de unt: Pentru inceput se va prepara piureul de mure. Intr-o craticioara se pun 150 g mure (eu am avut congelate) cu 2 lg suc lamaie si se asaza pe foc. Se lasa sa dea in clocot pana se inmoaie bine murele (daca este nevoie se adauga si 1 lg apa), apoi se dau prin sita pentru a indeparta semintele. Va rezulta un piureu care se va lasa la racit pana in momentul folosirii.

Separat, se mixeaza untul lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra timp de 1-2 minute. Se adauga treptat branza mascarpone si se mixeaza pana se incorporeaza bine in crema de unt. Se adauga apoi pe rand cate o lingura din piureul de mure si se mixeaza pentru omogenizare. Eu am pus 4 lg de piure pentru culoare, se poate pune mai putin. Cand se obtine culoarea dorita, se da deoparte si se pregateste asamblarea tortului.

Se asaza primul blat pe o farfurie, se insiropeaza usor si se unge cu crema de unt (cca 3-4 lg crema). Din restul de mure, se ia si se taie fiecare in feliute mai mici (eu am avut mure foarte mari, lunguiete) si se asaza peste crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se pune deasupra cel de-al treilea blat si se unge tortul cu restul de crema, pastrand 2 lg pentru moatze.

Se bate frisca lichida si se orneaza dupa placul inimii, in functie de imaginatia fiecaruia.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt, mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Postat de oanapl

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2017, 13:14
Iote la ea Mireluta ce s-o murat....
la 01.01.2017, 13:27
Cleme
la 01.01.2017, 13:30
Vin si eu
la 01.01.2017, 13:34
Ce tort frumos! La multi ani, Mirelus!
la 01.01.2017, 13:36
Adele te astept!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking