Ingrediente
Pt. blat:
- 6 oua
- un praf de sare
- 6 lg zahar
- 1 plic Creme Ole de ciocolata
Pt. crema:
- 250 ml lapte
- 150 ml smantana pentru frisca
- 1 plic Creme Ole de vanilie
- 2 lg zahar pudra vanilat
- 200 g zmeura si afine congelate
Pt. glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 50 ml smantana pt frisca
- cateva fructe pentru decor
Mod de preparare
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza cu o spatula. La final se toarna continutul plicului de Creme Ole de ciocolata. Se amesteca usor pana se incorporeaza bine, apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema: intre timp se prepara crema. Intr-un bol se pune laptele si smantana pentru frisca, se adauga zaharul pudra vanilat si continutul plicului de Creme Ole de vanilie. Se mixeaza totul pana se obtine o crema consistenta. Se adauga fructele congelate si se amesteca.
Se pune pe un platou blatul de tort. Se toarna crema si se niveleaza. Se da la rece pana este gata si glazura.
Intr-o craticioara se rupe ciocolata, se toarna smantana pt frisca si se incalzeste usor pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit la temperatura camerei, apoi se toarna peste tort.
Se da la rece pana se intareste glazura. Se decoreaza cu fructe si sticksuri de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|