Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu in Torturi
8 Sep 2020 | 3356 vizualizari
Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

E cam esuat tortul asta, l-am insiropt cam mult, a derapat dupa traiectorie dar parol ca a fost delicios.

Ingrediente

  • Blat 24 cm
  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml apa
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 60 g amidon
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Krant
  • 4 linguri de zahr
  • cca 150 g miez de nuca
  • Decor
  • gogosele de ecler umplute cu crema
  • banuti de ciocolata
  • mure

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am incorporat in albusuri. La final am incorporat faina, nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort si am dat tava la cuptorul preincalzit ca 180 grade. Am facut testul scobitorii, apoi am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop : Am puz zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba. Se lasa la racit.

Krant : Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat bine , apoi am uns funful cu putin ulei si am intins krantul pe suprafata fundului, am lasat sa se raceasca apoi am pisat mai marunt formand krantul.

Crema : Mai intai am facut crema fiarta pe baie de abur. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul le-am omogenizat apoi am diluat cu lapte si am pus cratita pe baie d eabur, am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am acoperit cu folie alimentara, direct pe crema si am dat crema la rece pana a doua zi. A doua zi am scos crema din frigider am mixat-o 2-3 minute. Separat am mixat mascarponele si l-am incorporat in crema fiarta. Am mixat si smantana pentru frisca si apoi am incorporat-o in crema fiarta amestecata cu mascarpone.

Am avut cateva gogosele de ecler si le-am umplut cu crema, le-am folosit pentru decorat tortul.

Asamblare : Blatul l-am sectionat in 4 parti. Am asezat prima parte de blat am insiropat-o, am intins o parte din crema, peste care am pus a doua parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am asezat a treia parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am pus ultima parte de blat insiropata. Am imbracat tortul cu restul de crema, marginea am imbracat-o cu krant, am decorat cu gogosele de ecler, banuti de ciocolata si mure. 

Cerinta a fost sa fie foarte insiropat si asa am facut, din aceasta cauza aspectul nu a fost chiar de revista, dar gustul a fost delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu budinca de mure

Postat de oanapl

Desert tort cu budinca de mure

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

Postat de RODIMUR

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2020, 21:22
la 08.09.2020, 23:29
Daca-i M , atunci pot sa spun ca este si pentru mine
la 09.09.2020, 08:17
Delicios!
la 09.09.2020, 14:41
la 09.09.2020, 16:53

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking