Desert tort Mihai, 18 ani

Postat de Constelatialeu in Torturi
8 Iun 2018 | 5405 vizualizari
Desert tort Mihai, 18 ani

Cadou dulce pentru o frumoasa varsta, pentru un nou drum in viata.....La multi ani Mihai !  Daca Mihai este baiatul verisoarei lui Vali, cred ca ne este nepot din veri....nu prea ma pricep la chestiile astea ale arborelui genealogic......:D

Ingrediente

  • Blat diametru 26 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • un varf de lingurita cu sare
  • Sirop
  • 150 ml sirop de cirese ( pregatit in casa)
  • 150 ml apa minerala
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 1 cuite 397 g lapte condensat caramel DeLatte
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • colorant rosu
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida Creme patiserie
  • Decor
  • cirese
  • caramel si fulgi ciocolata de la Unirea

Mod de preparare

Blat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.

Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta si nuca macinata si am procedat la fel, incorporand cu miscari lente, de jos in sus.

Am tapetat o forma cu diametru de 26 cm, cu hartie de copt, apoi am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand se sectioneaza in 4 si se umple cu crema.

Sirop: Se dilueaza siropul de cirese cu apa minerala

Crema mascarpone: Intr-un castron se mixeaza mascarponele cu laptele condensat caramel. Separat se bate bine frisca lichida apoi se incorporeaza in crema mascarpone. Am adaugat niste colorant rosu si am omogenizat.

Crema de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata cu lapte, am adaugat frisca lichida si am pus castronul pe baie de aburi, pana ciocolata este topita, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la frigider cca 1 ora, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.

Asamblare : Dupa ce am sectionat blatul in 4 felii, am asezat prima bucata pe platou si am insiropat bine, am intins un strat generos de crema de mascarpone, apoi am asezat cirese ( fara samburi), am pus deasupra a doua bucata de blat, am insiropat-o si am intins crema peste, am asezat si partea a treia, am insiropat si am intins crema peste care am pus ultima parte de blat insiropata si am intins restul de crema. Marginea tortului am imbracat-o cu crema de ciocolata, crema cu care am si ornat. Apoi am folosit cirese cu codite pentru decor si am presarat caramel si fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Mihai, 18 ani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Postat de Constelatialeu

Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru torturi, am fixat inelul la dimensiunea de 26 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 08.06.2018, 14:21
Ce frumos e! Si cred ca si delicios!
la 08.06.2018, 14:23
Bravo, Cleme! sa va traiasca! Felicitari pentru prezentare!
la 08.06.2018, 14:23
Si pentru tort, evident )))
la 08.06.2018, 14:24
bun bun ! la multi ani
la 08.06.2018, 14:36
Frumos si tare gustos! La multi ani!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking