Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu in Torturi
7 Sep 2019 | 3541 vizualizari
Desert tort musuroi cu krant

Ca sa nu-i zic tort mamaliga, pentru ca arata ca o mare mamaliga dolofana l-am cosmetizat in musuroi....delicios, cica nota 20, asa a zis sarbatoritul si mesenii.....cand faci ceva rapid si fara prea mari fonfleuri si bibileli iese ceva foarte delicios. Pana si forma am improvizat-o ca nu vroiam tort cu gaura-n mijloc....gata cu vorba ca uit ce am prestat......:D

Ingrediente

  • Blat diametrul 28 cm
  • 8 oua mijlocii
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pline cu faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri pline cu ness granule mari
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 6 linguri apa
  • 1 sticluta cu esenta vanilie
  • Krant
  • cca 200 g zahar tos
  • cca 400 g miez de nuca
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 4 linguri pline cu amidon alimentar
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam amestecand de jos in sus. Forma de tort o imbracam cu hartie de copt si apoi punem compozitia in forma. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 -40 min sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit , se sectioneaza a doua zi in 4 blaturi.

Sirop: Se pune la fiert apa cu zaharul cand clocoteste se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.

Krant : Zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita cand capata culoarea chihlimbarului se adauga nuca se trage de pe foc si se amesteca bine pana toata nuca este ''tavalita'' prin zaharul caramelizat. Se unge un fund cu ulei se rastoarna krantul si se aplatizeaza, apoi se ridica cu lama uni cutit de pe fund sa nu apuce sa se intareasca pentru ca se scoate greu. Dupa ce s-a racit bine se marunteste cu ajutorul unui ciocan.

Crema. Intr-o ctatita cu fund dublu se pun ouale si zaharul se amesteca bine, apoi se aduga amidonul cernut si se amesteca din nou, la final se subtiaza cu laptele si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Ca sa nu faca crusta cat sta sa se raceasca se acopera cu folie alimentara. Cand asamblam tortul mixam 2-3 minute crema sa devina o crema catifelata.

 Asamblare : Blatul sectionat in 4 , fiecare blat se insiropeaza, impartim crema in asa fel incat sa ne ajunga sa si imbracam tortul in crema. Apoi  adaugam krantul peste tot tortul, iese ca un mare musuroi, poate aspectul nu e wow, dar gustul este wow wow.....si nu eu il laud , sarbatoritul si mesenii l-au laudat ca la ora asta deja este istorie....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi cu krant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate

Crema de ciocolata neagra: Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita mai groasa, turnam frisca lichida peste. Punem cratita pe foc, focul sa nu fie prea mare. Amestecam continuu, pana...

Citeste continuarea

Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu caramel si mascarpone

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2019, 16:19
la 07.09.2019, 17:58
Ce fain e! La multi ani sarbatoritului Nu era vorba de mama ta?
la 07.09.2019, 18:21
Ca e mamaliga, ca nu e , as servi o portie zdravana din tortul asta!
la 07.09.2019, 20:37
Imi place foarte mult combinatia de nuca cu crema de vanilie, este super delicioasa!
la 07.09.2019, 21:48
Vanilia și nuca, preferatele mele, deci nu refuz o felie 🍰

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking