Desert tort Musuroi de cartita

Postat de CofetariiBucatari in Torturi
28 Oct 2017 | 7654 vizualizari
Desert tort Musuroi de cartita

Recent am auzit de aceasta reteta si mi s-a parut foarte interesanta, de aceea m-am hotarat sa o incerc. Ce spuneti, mi-a iesit?

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 de grame de zahar tos
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 de grame de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte rece
  • 2 linguri de cacao
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 4 banane
  • Crema:
  • 400 mililitri lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 250 mililitri de smantana pentru frisca
  • 3 linguri de faina
  • o esenta de vanilie
  • 10 grame de gelatina granulata

Mod de preparare

Blat: Punem intr-un bol ouale, zaharul tos si cel vanilat. Apoi le vom mixa pana isi vor tripla volumul. Vom trece printr-o sita, deasupra compozitiei faina impreuna cu cacaua si le vom amesteca cu o spatula. Vom amesteca usor cu miscari largi. Apoi vom pune pe rand in compozitie uleiul, laptele si praful de copt. Vom amesteca bine dupa fiecare ingredient. Apoi vom pune blatul la copt la 180 grade C, timp de 25 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.

Crema: Din cei 400 de mililitri de lapte vom pune cinci linguri intr-un pahar. Restul il vom imparti in mod egal in doua boluri. Laptele din pahar va trebui sa fie rece, iar laptele din primul bol caldut si celalalt fierbinte. Vom amesteca cu un tel galbenusurile, cele 5 linguri de lapte rece si zaharul tos. Apoi adaugam faina in compozitie si amestecam bine. Turnam laptele caldut, apoi pe cel fierbinte si punem crema pe foc. Amestecam pana se ingroasa, apoi o luam de pe foc. Lasam putin crema la racit si punem esenta de vanilie.

Punem gelatina in 70 de ml de apa rece si o lasam la hidratat. Mixam smantana pana obtinem o frisca. Apoi vom turna gelatina in crema, si vom amesteca foarte bine cu un tel. Punem si frisca si amestecam bine compozitia, apoi o vom pune la frigider pentru 25 de minute. Cat timp crema sta la frigider, vom face o gaura in blat, acolo vom pune bucati de banane, iar blatul pe care l-am scos il vom face faramituri si-l vom pastra pentru decor. Dupa ce crema a stat destul la frigider, o vom turna peste bananele din blat si o vom acoperi cu farmituri de blat. Apoi vom pune tortul la frigider pentru 4 ore.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort musuroi de cartita

Postat de Oana

Desert tort musuroi de cartita

Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire. Bate albusurile cu un praf de sare si cand...

Citeste continuarea

Desert tort Musuroi de cartita

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort Musuroi de cartita

Blat: Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2017, 11:23
la 28.10.2017, 11:46
la 28.10.2017, 13:51
Ce bun!
la 28.10.2017, 14:56
Foarte frumos și bun!
la 28.10.2017, 15:48
Ti-a cam iesit dar nu vad cartita....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking