Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea

Postat de ancutsa in Torturi
9 Sep 2018 | 2842 vizualizari
Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea

De când mă ştiu, ai mei mă serbează de Sf. Ioachim şi Ana, unii mă întreabă despre etimologia numelui, ai mei le explică faptul că numele meu îşi are originea tot de la Hannah şi că între Ana şi Anca le-a plăcut mai mult Anca. Până una, alta, eu am venit cu tortul. Este unul cu nucă, cremă de brânză şi cafea, ornat cu trandafiri. Iar până am apucat eu să scriu reţeta, s-a mâncat deja jumătate din tort :)

Ingrediente

Blat:

  • 6 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • un praf de copt
  • 7 linguri nucă
  • 3 linguri făină

Sirop:

  • apă 400 ml
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguriţe esenţă rom

Crema de cafea:

  • 250 g cremă mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Un plic cafea solubilă

Decor:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • Câteva picături coloranţi alimentari roşu şi verde
  • fistic

Mod de preparare

Blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, nuca şi făina. Am ales să torn compoziţia în două forme de copt pentru a obţine două blaturi suficient de înalte pentru a nu le mai tăia în foi. Se coace fiecare aprox 6 minute, la foc mediu, apoi încă 10 minute la foc mic.

Sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă între 5 şi 10 minute, după care se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.

Crema de cafea: se bate un pic cu mixerul la viteză mică, crema mascarpone, apoi se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat Bourbon, frişca lichidă şi cafeaua solubilă şi se mai amestecă până devine cremoasă şi consistentă, dar nu prea mult ca să nu devină vârtoasă.

Decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se poate însiropa tortul. Se umple cu jumătate din cremă, apoi se îmbracă în crema rămasă.

Pentru trandafiri şi linii decorative, se amestecă în două ceşcuţe puţină frişcă lichidă bătută cu mixerul doar un pic, apoi se pun în fiecare ceaşcă câteva picături de colorant alimentar: roşu, respectiv verde, pe măsură ce se amestecă cu linguriţa, frişca devine tot mai consistentă. La final, se decorează cu boabe de fistic, care vor imita bobocii de floare.

 

În funcţie de cum porţionaţi tortul, obţineţi 12 porţii.

Timp de pregătire: aprox 2h

Timp de gătire: aprox 16min

 Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/tort-onomastic-cu-nuca-si-cafea.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort onomastic si de An Nou

Postat de ancutsa

Desert tort onomastic si de An Nou

  Steluţele de ciocolată: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2018, 18:21
O combinatie tare buna! Vin si eu la o felie daca a mai ramas ceva! La multi ani!
la 09.09.2018, 18:28
Cu siguranta a fost un deliciu
la 09.09.2018, 18:41
La multi ani!
Cu drag accept o felie de tort
la 09.09.2018, 19:01
la 09.09.2018, 19:32
Delicioasa combinatia de nuca si cafea! La multi ani!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking