Desert tort onomastic si de An Nou

Postat de ancutsa in Torturi
1 Ian 2019 | 2336 vizualizari
Desert tort onomastic si de An Nou

Pentru că în ziua de Anul Nou este şi onomastica tatălui meu, am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt, struguri şi frişcă, decorat cu steluţe de ciocolată colorate şi trandafiri. "Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă mari,
  • un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 10 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • Esenţă de rom după gust,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt,
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat,
  • 2 linguri rase cacao neagră,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • 3 linguri frişcă lichidă,
  • Pentru decorat:
  • struguri,
  • 50 g ciocolată albă, bombonele colorate şi Zahăr colorat pentru steluţe,
  • 350 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

 

Steluţele de ciocolată:

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui, pentru a le putea înfinge ulterior în tort, se presară pe ele zahăr colorat şi bombonele de zahăr. Se dau la frigider până la utilizare.

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia aerată. Am ales să coc 2 foi mai înalte, aşadar se toarnă compoziţia în 2 forme de copt rotunde, pregătite cu foaie de copt. Se coace fiecare aprox 20 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se fierbe pe foc mic apa cu zahărul, câteva minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust şi se lasă la răcit.

 

Crema de unt:

Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, apoi se încorporează treptat cacaoa, cafeaua şi frişca.

 

Asamblare  şi Decor:

Se însiropează foile, se adaugă crema de unt, păstrând deoparte puţină cremă pentru decor, se nivelează frumos cu o spatulă.

Se bate cu mixerul frişca lichidă şi se îmbracă tortul cu ea, decorând cu flori, dar şi cu floricele din crema păstrată deoparte. Se ornează cu steluţele de ciocolată albă. Pentru că mie mi-a rămas puţină frişcă şi ciocolată albă topită, le-am amestecat şi am făcut câţiva trandafiri albi.

Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: aprox 20min

Timp de pregătire: aprox 1h 30min

 

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

 

şi Un An Nou Fericit!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/tort-vasile-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort onomastic si de An Nou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Postat de MotanLaOale

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Postat de merisor67

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2019, 18:28
la 01.01.2019, 18:36
Fain tort! La mulți ani tatălui tău, de ziua onomastică!
la 01.01.2019, 18:39
La multi ani tatalui tau!
la 01.01.2019, 19:04
la 01.01.2019, 19:28
Va multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking