Desert tort Ora 12

Postat de ancutsa in Torturi
3 Mar 2020 | 2198 vizualizari
Desert tort Ora 12

Le-am pregătit alor mei un mărțișor dulce: tort Ora 12, a ieșit ciocolatos, aromat, însiropat, dar nu foarte tare, ci atât cât trebuie, ca să nu iasă grețos. Am pus niște flori mari de frișcă, preferatele mele și am adăugat și câteva flori de zahăr la care am lucrat cu o zi înainte. Ai mei s-au bucurat foarte mult.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt,
  • Un praf de sare,
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță esență de vanilie,
  • 55 ml lapte,
  • 30 g cacao,
  • 180 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 2 linguriţe esenţă de rom,
  • Pentru glazură:
  • 150 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 70 ml lapte,
  • 42 g unt,
  • Pentru decor:
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • Flori de zahăr, după gust

Mod de preparare

 

Blatul:

Se freacă untul, se adaugă treptat gălbenuşurile, îndulcitorul, esenţa de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine.

Se obţine o compoziţie cremoasă (ca la negresă doar că folosim şi gălbenuşurile şi albuşurile la blat) care se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat:

Se fierb apa cu îndulcitorul un minut, se dau de pe foc, se adaugă esenţa de rom și se lasă la răcit.

 Glazura:

Se pun pe foc mic cuvertura de ciocolată neagră, laptele și untul și se fierb până se îngroașă ușor, amestecând tot timpul, să nu se lipească și depărtând din când în când ibricul de flacără, să nu se ardă. Se lasă la răcit 2 minute.

 Montare și decor:

Cât timp se răcește glazura, se însiropează tortul. Nu e nevoie să-l tăiați în foi pentru că nu avem cremă, așa că de data aceasta, deci îl vom decora repede.

Se toarnă glazura de ciocolată pe tortul așezat pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi adânci, pentru că glazura este destulă și va da peste, iar ce este în plus o putem strânge. Așadar, se toarnă glazura din mijloc spre margini, lăsând să cadă în tavă excesul. Când nu mai curge glazura, se mută tortul pe un platou. Se dă la frigider 30 de minute, să se închege ușor.

Se bate apoi frişcalichidă, cu mixerul, până devine consistentă, dar cremoasă. Se umple un poș cu frișcă și se decorează tortul. Se decorează după gust. La final, se picură din glazura rămasă, cu ajutorul unei lingurițe, peste florile de frișcă.

 

Timp de coacere: 30 min

Timp de pregătire: 1h 30min

Porţii: 12

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/tort-ora-12.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ora 12" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si...

Citeste continuarea

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Postat de Moni_alex

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2020, 13:41
Si deja e ora 13.41 si inca este intreg...
la 03.03.2020, 13:43
Ce frumos este...!
la 03.03.2020, 13:47
Cleme, bine ca am apucat sa-i fac poze! Nu stii cum arata acum!
la 03.03.2020, 13:47
Multumesc frumos, Rodica!
la 03.03.2020, 13:49

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking