Desert tort Popples

Postat de claudiaO in Torturi
22 Mar 2017 | 2379 vizualizari
Desert tort Popples

Nu puteam sarbatori 6 ani fara un tort frumos, cu Popples si crema de banane.

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • crema:
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 5 banane mari
  • 1lingurita scortisoara praf
  • 2lingurite zeama de lamaie
  • decor:
  • frisca batuta 
  • poza cu Popples

Mod de preparare

Incepem cu blatul.

Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm.

Pentru crema, pasam la blender bananele impreuna cu zeama de lamaie. Batem frisca tare, apoi amestecam cu bananele si scortisoara.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Punem crema si rulam foaia, apoi o asezam pe platou in picioare. Urmatoarea fasie va continua melcul. La final, acoperim intregul melc cu crema, asezam centrat poza si ornam cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Popples" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de branza cu lapte condensat

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma. Se adauga apa, se mai mixeaza putin,...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2017, 12:58
ce frumos e
la 22.03.2017, 13:01
La multi ani! E tare frumos tortul si crema de banane cred ca e tare gustoasa
la 22.03.2017, 13:10
Super
la 22.03.2017, 14:42
Arata super!
la 22.03.2017, 15:48
Ce velesie la anisorii tai. La multi ani !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking