Ingrediente
- blat:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- esenta vanilie
- un praf sare
- crema:
- 500 ml frisca lichida Hulala
- 5 banane mari
- 1lingurita scortisoara praf
- 2lingurite zeama de lamaie
- decor:
- frisca batuta
- poza cu Popples
Mod de preparare
Incepem cu blatul.
Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm.
Pentru crema, pasam la blender bananele impreuna cu zeama de lamaie. Batem frisca tare, apoi amestecam cu bananele si scortisoara.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Punem crema si rulam foaia, apoi o asezam pe platou in picioare. Urmatoarea fasie va continua melcul. La final, acoperim intregul melc cu crema, asezam centrat poza si ornam cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Popples" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|