Desert tort racoros de vara

Postat de mirela0911 in Torturi
3 Iun 2018 | 5847 vizualizari
Desert tort racoros de vara

Un tort potrivit pentru vremea calda de afara, un tort in care se imbina racoarea iaurtului cu fructele de sezon, imbracat in frisca pufoasa si aromata. Ce poate fi mai bun pentru "picnicul bucatarasilor"?

Ingrediente

Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa rece
  • 3 g ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
Pt. insiropat:
  • 300 ml apa
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie bio
Pt. umplutura:
  • 400 g iaurt grecesc
  • 400 ml smantana pt. frisca
  • 1 plic gelatina
  • 200 g cirese
  • 100 g zahar pudra vanilat
Pt. decor:
  • 600 ml smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • capsuni, cirese, kiwi

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in spuma in 2 reprize, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit (ideal peste noapte) si se taie in doua pe orizontala.

Siropul: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa sa dea 2-3 clocote apoi se lasa la racit. Se adauga coaja rasa de lamaie.

Umplutura: Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat se bate smantana pt frisca pana devine ferma. Ciresele se spala, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic apoi se incalzeste usor pana se topesc granulele.

Se amesteca smantana cu iaurtul apoi se toarna gelatina. Se omogenizeaza dupa care se adauga ciresele. Se amesteca totul bine.

Asamblare tort: Pe un platou se pune primul blat. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Se insiropeaza blatul apoi se toarna crema de iaurt cu cirese. Se niveleaza apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Trebuie sa se intareasca crema.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul dupa care se imbraca in frisca batuta cu zahar pudra vanilat si se orneaza cu fructe dupa imaginatie. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

Postat de diaconta

Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

Cantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2018, 19:39
Foarte frumos si racoros! Sigur si tare gustos!
la 03.06.2018, 19:54
Delicios!
la 03.06.2018, 20:08
frumos
la 03.06.2018, 20:13
Te cam dai la torturi......pe cine ti-a picat asa rau....)
la 03.06.2018, 20:57
N-aș refuza o felie din așa tort!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking