Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Postat de diaconta in Torturi
20 Mai 2018 | 5325 vizualizari
Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700

Greu tare se mai adună reţetele astea de la o vreme. Erau vremuri când altfel stăteau treburile. Am să zic că s-au cam aglomerat treburile, ca să nu zic că m-am lăsat pe tânjală. Dar uite că am reuşit să rotunjesc numărul reţetelor la 700. Si m-am gândit că reţeta asta ar fi tocmai potrivită pentru bucătăraşii veseli şi frumoşi. Adevărul este că, după ce am terminat tortuleţul, mai că nu l-aş fi dat, aşa mult mi-a plăcut. Si au mai fost si alte persoane adulte care şi-ar dori un astfel de tort. Dar nu puteam să-l pastrez, sărbătorita îl aştepta cu nerăbdare. Despre Raisa v-am mai povestit eu, un copil minunat, vesel si talentat. Tare m-a bucurat când mama ei m-a rugat să-i pregătesc tortul pentru aniversarea ei. Dacă sărbătorita a preferat ca tortul să fie cu zmeură şi ciocolată (combinaţie care este şi preferata mea), eu am ştiut exact cum vreau să arate încât să se potrivească personalităţii ei. Mă bucur tare mult că am reuşit să-i surprind cu aspectul şi să fie şi pe gustul lor. La mulţi ani Raisa!!! Iţi doresc să fii mereu un copil fericit şi să îţi împlineşti cele mai îndrăzneţe visuri. Nu am avut timp să fac poze intermediare şi nici poză cu secţiunea, dar cred că puteţi să vă daţi seama cum arată şi în interior. Mulţumesc părinţilor pentru poza cu tortul, sărbătorita şi surioara ei.  

Ingrediente

Blat pandispan(tava cu diametrul 26 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Blat pandispan (tava cu diametrul 18 cm):

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare

Sirop:

  • 200 ml apa
  • Îndulcitor lichid Green Sugar(sau 2 linguri zahar)
  • Zeama de lamâie

Crema de ciocolata si mascarpone:

  • 400 g ciocolata 50 % cacao
  • 400 ml smântâna pentru frisca 32% grasime
  • 250 g mascarpone
  • Îndulcitor lichid Green Sugar(sau o lingura zahar pudra)

Crema de zmeura:

  • 400 g zmeura congelata
  • 400 ml smântâna pentru frisca 32% grasime
  • 6 foi gelatina (12 g)
  • 1 lingura zahar(optional)

Jeleu de zmeura:

  • 150 g zmeura
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura apa rece

Glazura:

  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 50 g unt

Pentru decor:

  • Bomboane,chipsuri,betisoare din ciocolata, acadele,marshmallow, cornete de îngheţata umplute cu bombonele si crema, drajeuri si ornamente din zahar.

Mod de preparare

Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite.

Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si s-au deschis la culoare.

Ne dam seama ca au încorporat suficient aer când spuma arata ca si o crema, iar paletele mixerului lasa urme vizibile.

Pe fundul tavii în care am copt blatul am pus hârtie de copt, iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.

Am pus compozitia în tava pregatita si am copt pandispanul la 180 de grade C.

Cel în tava cu diametrul de 26 cm a avut nevoie de 30 de minute, iar cel în tava de 18 cm de 35 de minute.

Puteti sa faceti testul scobitorii dupa 25 de minute (nu mai repede).

Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

 Pentru sirop am fiert ingredientele, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi cele doua creme si jeleul.

Pentru crema de ciocolata, am încalzit smântâna pentru frisca (fara a o fierbe), am pus ciocolata maruntita. Când ciocolata s-a topit, am amestecat bine si am pus-o la frigider pentru o ora.

Crema mascarpone am mixat-o cu îndulcitorul (sau zaharul). Am mixat putin si ciocolata, apoi am adaugat mascarponele.

Nu trebuie mixata prea mult pentru ca se va întari si nu se va deveni casanta.

Daca totusi s-a întâmplat asta, topiti putina ciocolata si o puneti peste crema.

 Eu am pregatit în acelasi timp zmeura si pentru crema si pentru jeleu.

Voi puteti sa le pregatiti si separate.

Am lasat zmeura sa se decongeleze, apoi am pus-o în blenderul Breville si am pasat-o bine.

Am trecut-o apoi printr-o sita fina pentru a elimina semintele.

Am luat o parte din piureul de zmeura pentru a pregati jeleul.

Amidonul l-am diluat cu putina apa rece si l-am pus peste zmeura.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat. L-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de zmeura, am pus foile de gelatin sa se hidrateze cu putina apa rece.

Am  încalzit piureul de zmeura, am scurs foile de gelatina si am amestecat pâna ce acestea s-au topit.

L-am lasat sa se raceasca cât am mixat smântâna pentru frisca.

Am încorporat apoi frisca în piureul de zmeura amestecând usor.

Am lasat crema la frigider jumatate de ora.

Am asamblat apoi tortul.

Am taiat fiecare blat în doua si l-am însiropat.

Am pus prima data  prima jumatate din blatul cel mare.

Peste el am pus cele doua creme si jeleul, alternându-le în cercuri concentrice.

Am acoperit cu cea de-a doua jumatate de blat.

Am acoperit blatul cu crema de ciocolata.

Cel de-al doilea blat, l-am insiropat si l-am umplut cu crema de zmeura si jeleu.

Am asezat cel de-al doilea blat deasupra si în centrul celuilalt blat.

Al doilea blat l-am îmbracat cu crema de zmeura.

Am pregatit glazura de ciocolata.

Am topit pe baie de aburi ciocolata, frisca si untul.

Daca nu este destul de fluida pentru a se putea prelinge pe marginea tortului, mai adaugati putina smântâna.

Când glazura s-a racorit putin, am pus pe marginea primului blat si deasupra celui de deasupra.

Am decorat apoi cu ornamentele pregatite.

Stiu, scriu mult la retete, dar nu e complicat deloc.

S-aveţi poftă  !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raisa, cu zmeura si ciocolata - reteta cu numarul 700" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort diplomat

Postat de CulinaryRainbow

Tort diplomat

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni

Postat de Oana

Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni

  Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2018, 21:50
Wow...vreau si eu asa tort de ziua mea..... ;-bd;-bd
la 20.05.2018, 21:52
Wou ...superb🎇🌈
la 20.05.2018, 22:01
M-a luat valul si am uitat sa-ti cant cu La multi ani-ul....
la 20.05.2018, 22:01
O minunatie de tort!
la 20.05.2018, 22:03
Foarte frumos! Bun ar fi un frate geaman la Paltinis!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking