Desert tort rapid cu crema stracciatella

Postat de momo121 in Torturi
4 Dec 2018 | 2324 vizualizari
Desert tort rapid cu crema stracciatella

Cand se iveste un eveniment si nu ai timp sa migalesti ceva dulce si aspectuos, solutia este sa treci la prafuri pentru crema...nu e o idee prea buna,  dar din cand in cand si la criza de timp eu zic ca merge :D
        Acest tortulet l-am facut la aniversarea noastra de 10 ani de cand ne cunoastem...<3

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic praf crema stracciatella
  • 250 ml lapte rece
  • Pentru insiropat:
  • compot de visine
  • Pentru ornat:
  • visine din compot
  • batoane mici cu ciocolata pentru scris de la Dr. Oetker
  • bombonele

Mod de preparare

Pentru blat:
      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
      Omogenizam si transferam totul in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute la 180 grade sau facem testul cu scobitoarea.
     Cand este  gata lasam sa se raceasca, apoi il impartim in 3 parti egale pe latura cea mai lunga.

Pentru crema:

Intr-un bol punem laptele si praful pentru crema si mixam pana devine ferma si usor de intins, apoi o impartim in 3 parti egale.

Asamblare:

        Intr-o farfurie dreptunghiulara asezam prima foaie de blat, o insiropam cu zeama de la compot, punem crema, din nou blat, insiropam, iar crema, ultima foaie de blat, insiropam si invelim tortul cu restul de crema.
          Ornam dupa imaginatie. Eu l-am facut rapid, din criza de timp si am pus visine din compot, cu ciocolata din comert si bombonele...ce aveam prin casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu crema stracciatella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Quiky

Postat de anuta

Prajitura Quiky

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil,...

Citeste continuarea

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2018, 11:20
Mulți ani fericiți împreună!
la 04.12.2018, 11:24
La mulți ani!
la 04.12.2018, 11:38
Un eveniment care merita sarbatorit
Ani multi impreuna
la 04.12.2018, 12:16
Un tort frumos pentru o aniversare deosebita! Multi ani frumosi!
la 04.12.2018, 12:21
Tot e mai bun că și cel din cofetărie, chiar dacă ai folosit praf pt cremă. La mulți ani!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking