Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 20 g cacao
- 1 lingurita mica praf de copt
- esenta de rom si vanilie
- Pentru crema:
- 1 plic praf crema stracciatella
- 250 ml lapte rece
- Pentru insiropat:
- compot de visine
- Pentru ornat:
- visine din compot
- batoane mici cu ciocolata pentru scris de la Dr. Oetker
- bombonele
Mod de preparare
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
Omogenizam si transferam totul in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute la 180 grade sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata lasam sa se raceasca, apoi il impartim in 3 parti egale pe latura cea mai lunga.
Pentru crema:
Intr-un bol punem laptele si praful pentru crema si mixam pana devine ferma si usor de intins, apoi o impartim in 3 parti egale.
Asamblare:
Intr-o farfurie dreptunghiulara asezam prima foaie de blat, o insiropam cu zeama de la compot, punem crema, din nou blat, insiropam, iar crema, ultima foaie de blat, insiropam si invelim tortul cu restul de crema.
Ornam dupa imaginatie. Eu l-am facut rapid, din criza de timp si am pus visine din compot, cu ciocolata din comert si bombonele...ce aveam prin casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu crema stracciatella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|