Desert tort rustic de vara cu fructe de padure

Postat de ancutsa in Torturi
18 Aug 2018 | 2366 vizualizari
Desert tort rustic de vara cu fructe de padure

Tort rustic de vară cu cremă de lămâie, frişcă şi fructe de pădure

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 3 ouă + 2 albuşuri,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 3 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură tărie,
  • pentru crema de lămâie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de sare,
  • 50 g unt;
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 150 ml frişcă lichidă;
  • mure, afine, zmeură, după gust

Mod de preparare

 

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii).  Se lasă la răcit.

 Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.  

 Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.

 Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.

 

Porţii: 12

Timp de pregătire: 1h 25min

Timp de coacere: 35 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rustic de vara cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Postat de merisor67

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2018, 17:14
la 18.08.2018, 17:43
la 18.08.2018, 17:45
Yami!
la 18.08.2018, 17:51
O minunăție de gusturi plăcute...!
la 18.08.2018, 19:05
Delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking