Desert tort Sumegi

Postat de Ela68 in Torturi
3 Dec 2018 | 13098 vizualizari
Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite, m-am dedicat altor tipuri de activitati si ajung destul de rar pe aici.
Pe scurt, reteta de azi este de fapt prajitura Sumegi, foile rezultate fiind taiate si calculate astfel incat sa obtin un tortulet cu dimensiunea de 25 x 15 cm.
Recomand  acasta retetea celor ce n-au incercat-o inca, din punctul meu de vedere, este potrivita pentru o masa festiva, cu o singura conditite, insistati mai mult la ornat :).

Ingrediente

  • Ingrediente pentru un blat : ( se vor coace doua blaturi )
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 25 gr cacao
  • 150 gr nuca macinata

Crema :

  • 8 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata ( am folosit Nestle )
  • 250 gr unt
  • 100 gr nuci tocate ( pentru presarat pe crema )

Pentru ornat :

  • frisca+1 lingurita cacao

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma.
2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu un tel pana la inglobare.
3 .Tapetati o tava cu hartie de copt, eventual unsa cu putin unt, turnati amestecul si coaceti la 15-20 de minute la 160 grade.
4. La fel procedati si cu al doilea blat.

Mod de preparare crema :
1. Puneti la foc mic intr-un vas cu fundul dublu galbenusurile, zaharul, untul si ciocolata. Amestecati continuu cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Inca doua, trei clocote si crema este gata. Consistenta ar trebui sa fie semifluida, ea de fapt se toarna peste foaie, nu este atat de tare incat sa se intinda cu un cutit.

Asamblare :
Taiati foile pe lung, in jumatate, de-a lungul laturii mai mari.Rezulta patru foi. Din fiecare foaie rezultata taiati 6 cm, astfel incat din cele patru bucatele mici sa rezulte o foaie intreaga, pe care o asezam printre straturi. Daca doreste sa faca cineva dupa aceasta reteta, am atasat si schema :).
Asezati pe un platou o foaie, apoi un strat de crema si presarati cu nuca.Se repeta operatiunea, iar ultimul strat va fi de crema.Puteti orna cu frisca sau doar cu nuci, de data asta n-am prea avut inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sumegi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu ciocolata si frisca

Postat de ralu_ca

Tort de clatite cu ciocolata si frisca

Pentru inceput amestecam ingredientele pentru clatite  (eu am facut si 5 fara cacao, restul cu cacao ) si am obtinut 25 clatite. Pe foc intr-un vas se pun 250 ml de frisca si se aduc la...

Citeste continuarea

Tort cu nuca

Postat de rocsi_1612

Tort cu nuca

Incepem cu crema : Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel. Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2018, 16:30
super
la 03.12.2018, 16:48
Yummy!
la 03.12.2018, 16:58
Superb
la 03.12.2018, 17:01
Am auzit, dar n-am incercat 😍
la 03.12.2018, 17:01
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking