Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

Postat de claudiaO in Torturi
22 Noi 2018 | 3012 vizualizari
Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras

Tortuletul a fost facut pentru ziua gemenelor, in luna martie  -  sarbatorind 3 anisori minunati!

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cani faina
  • 1,5 cana zahar tos 
  • 150 ml lapte dulce 
  • 150 g unt topit 
  • 1 praf de copt 
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie/rom 
  • CREMA ganache ciocolata neagra 
  • 400 ml frisca 
  • 400 g ciocolata neagra 
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 300 g ciocolata alba 
  • 250 gr crema mascarpone
  • Pentru sirop am folosit un cacao cu lapte
  • Surpriza din tort - bombonele M&M colorate

Mod de preparare

Pentru blat, incepem prin a freca ouale cu zaharul si cu un praf de sare, pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugam untul si laptele, esenta si coaja de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma rotunda si o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor - facem si testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este copt.

Lasam blatul la racit, apoi il taiem in 3.

Pentru crema neagra, punem la incalzit frisca, apoi adaugam ciocolata neagra tocata grosier. Tinem pe foc pana se topeste, fara a lasa sa fierba. Lasam amestecul la racit, apoi il mixam bine ca sa devina spumos.

Pentru crema alba, procedam la fel ca mai sus, iar cand s-a racit, adaugam crema mascarpone si mixam.

Pentru asamblare, dupa ce s-a racit blatul, insiropam usor si umplem alternativ cu cele doua creme.

Dupa ce am finalizat tortul, il imbracam in crema, apoi decupam mijlocul cu un pahar. Avem grija sa pastram un capacel. Umplem gaura din mijloc cu bombonele si punem capacelul deasupra lor.

Imbracam torul cui ciocolata topita, apoi ornam cu frisca colorata multicolor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort surpriza - 5 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de privatelaura

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.   Mai intai de toate, lasam...

Citeste continuarea

Tort cu menta si ciocolata

Postat de timea

Tort cu menta si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2018, 10:19
la 22.11.2018, 11:05
ce frumos tort ne-ai adus
la 22.11.2018, 12:06
La multi ani de trei ori !!!! La multi ani micilor minuni . Sa-ti traiasca !!!! La multi ani alaturi de noi !!!!
la 22.11.2018, 12:09
La multi ani ! Sa tot faci surprize din astea
la 22.11.2018, 12:16
Felicitari! La multi ani si tie si fetelor!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking