Ingrediente
- Blat:
- 1 ou
- 250 de ml de lapte
- 350 de gr de faina
- 50 de gr de zahar
- 50 de ml de ulei
- 1 plic de praf de copt (10 grame)
- Mousse-ul de ciocolata amaruie:
- 300 de gr de ciocolata amaruie
- 250 de ml de smantana pentru frisca
- 40 de ml de apa rece
- 5 gr de gelatina granulata
- Mousse-ul de ciocolata alba:
- 300 de gr de ciocolata alba
- 250 de ml de smantana pentru frisca
- 40 de ml de apa rece
- 5 gr de gelatina granulata
- Mousse-ul de ciocolata cu lapte:
- 300 de gr de ciocolata cu lapte
- 250 de ml de smantana pentru frisca
- 40 de ml de apa rece
- 5 gr de gelatina granulata
Mod de preparare
Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia blatului intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt, timp de 25 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.
Mousse-ul de ciocolata amaruie: Turnam apa intr-o farfurie, punem gelatina in apa si o lasam la hidratat. Punem ciocolata la topit, intr-o cratita, pe abur (turnam apa intr-o oala si o punem pe foc, punem ciocolata intr-o oala mai mica decat oala cu apa si o punem deasupra cratitei cu apa). Batem smantana cu mixerul pana obtinem o frisca. Dupa ce ciocolata s-a topit, adaugam gelatina si amestecam bine pana se topeste in ciocolata, apoi punem frisca si amestecam bine. Punem mousse-ul de ciocolata peste blat si il lasam la frigider 20 de minute.
Cele doua mousse-uri le vom face exact ca primul mousse. Dupa ce vom termina de facut fiecare mousse, il vom pune in tava, deasupra moussse-ului precedent. Apoi tortul va sta la frigider 5 ore, (il puteti orna pe deasupra cu frisca). Apoi tortul este numai bun pentru servit!
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|