Desert tort Vali 49

Postat de Constelatialeu in Torturi
21 Oct 2017 | 4729 vizualizari
Desert tort Vali 49

M-a atentionat ''vezi ce tort imi faci, nu eschibitii din alea de`ale tale ''....asa ca i-am facut ceva clasic, blat cu nuca insiropat, crema de ciocolata.....m-am inspirat de la bucataras Tuxedo.....

Ingrediente

  • Blat 26 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • 5 linguri pesmet fin
  • 5 linguri cu varf faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • 180 g zahar
  • 160 g cacao
  • 280 ml lapte
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • Crema pentru ornat
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Decor
  • bomboane trufe

Mod de preparare

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina, pesmetul, nuca macinata si praful de copt. Incorporam in galbenusuri ingredientele uscate, alternand cu albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus, continuam asa pana terminam ingredientele uscate si albusul batut spuma. Compozitia o turnam in forma tapetata, dam forma la cuptorul preincalzit cca 30-40 min, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor sise lasa la aracit pana a doua zi . A doua zi il taiem in 4 parti.

Sirop: La fel si siropul il facem cu o seara inainte. Punem la fiert apa cu zaharul, cand incepe sa dea in clocot tragem de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom.

Crema : Untul se scoate de seara din frigider. Cand este moale il mixam bine. Intr-un castronel de inox punem cacao, zahar si lapte , omogenizam si apoi pe baie de abur pana se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca. Am pus castronul in chiuveta cu apa rece sa grabesc racirea. Apoi luam din crema de cacao cate o lingura si o incorporam in untul moale, procedam asa pana terminam toata crema de cacao. 

Crema decor : Intr-un castron de inox rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem pe baie de abur pana se topeste ciocolata, atentie nu trebuie sa fiarba. Se lasa la rece in frigider, apoi se mixeaza bine.

Asamblare : Asezam pe un platou prima foaie de blat, o insiropam bine si intindem  crema peste , asezam foaia a doua o insiropam punem crema, foaia a treia insiropata, intindem crema si ultima foaie blat si imbracam tortul cu crema ramasa.  Punem intr-un posh crema pentru decor si ornam cum ne trece prin cap, apoi ''aruncam'' si niste trufe si putem sa asteptam musafirii sau nu......:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Vali 49" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2017, 16:55
La mulți ani, Vali!
la 21.10.2017, 17:06
La multi ani! Multa fericire si sanatate!
la 21.10.2017, 17:48
Wow, ciocolatos cum îmi place mie. Ce păcat că nu pot să-l gust. Lasă că ne facem noi de cap altădată Să-l pupi pe Vali din partea noastră 🎂🎉🎉🎉🍾
la 21.10.2017, 17:56
la 21.10.2017, 18:30
La multi ani!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking