Desert tort Vasile

Postat de ancutsa in Torturi
1 Ian 2018 | 3058 vizualizari
Desert tort Vasile

Pentru onomastica tatalui meu am pregătit un tort clasic cu nucă şi cremă de unt. Am mai folosit şi cremă de ciocolată albă, struguri, fistic şi alune de pădure glazurate. "Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă + 1 albuş,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 2 linguri făină,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă,
  • 3 linguri zahăr,
  • Esenţă de rom după gust,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt,
  • 3 linguri zahăr,
  • 1 lingură cacao neagră,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • pentru crema de ciocolată:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 150 g ciocolată albă,
  • Pentru decorat:
  • alune de pădure, fistic, struguri,
  • Zahăr colorat (albastru)

Mod de preparare

 

Blatul:

Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se coace aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară siropul cu apa şi zahărul, se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust, şi se lasă la răcit.

 Se taie blatul de tort în trei foi şi se însiropează. 

Crema de unt:

Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, cacaoa, zahărul vanilat Bourbon şi cafeaua.

 Alunele glazurate:

Alunele de pădure se rumenesc într-o crăticioară, fără ulei, doar cu puţină sare. Se lasă la răcit şi se decojesc.

Se topeşte ciocolata albă într-un ibric, pe baie de abur, se lasă un pic la răcit. Se dau alunele prin ciocolată, se lasă la uscat pe o bucată de foaie de aluminiu. Se presară pe ele zahăr colorat.

 Crema de ciocolată albă:

Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se adaugă peste ea ciocolata topită mai devreme şi se amestecă uşor cu o spatulă, (nu cu mixerul pentru că se va întări prea tare).

 Asamblare şi Decor:

Se întinde crema de unt peste prima foaie de tort, se adaugă foaia de mijloc, apoi o treime din cremă de ciocolată albă, struguri albi curăţaţi se pieliţe şi seminţe şi apoi capacul tortului. Se îmbracă în crema rămasă. Se decorează cu alunele glazurate, struguri şi fistic mărunţit. Se presară zahăr colorat.

 

Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 30min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tort-vasile.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Vasile" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până...

Citeste continuarea

Tango cu cirese

Postat de simona72

Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2018, 21:04
La multi ani tatalui!
la 01.01.2018, 21:07
Frumos tort, mai ales că e pentru tata! La mulți ani, tatălui tău@
la 01.01.2018, 21:14
La multi ani pentru tatal tau!
la 01.01.2018, 21:38
La multi ani,tatalui tau!
la 01.01.2018, 23:29
La multi ani!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking