Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Postat de simona72 in Torturi
28 Mar 2019 | 1082 vizualizari
Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Blat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua intregi+3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar brut Sano Vita
  • 30 gr migdale sano Vita
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 3 linguri ulei lichid de cocos Sano Vita
  • Pentru crema:
  • 1 conserva lapte de cocos 400 ml Sano Vita
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr zahar alb
  • Pentru decor:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • Capsuni

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare pana se spumeaza si isi tripleaza volumul. Se adauga in timpul mixarii, in fir subtire uleiul de cocos. Se adauga esenta de migdale, faina alba, migdalele macinate foarte fin si praful de copt. Se mixeaza la viteza mica pana la incorporarea ingredientelor, nu mai mult. Se pune aluatul intr-o tava de guguluf unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca blatul pana este caldut, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema: se pune laptele de cocos, zaharul si amidonul intr-o craticioara cu fund dublu. Se amesteca cu un tel tip para pana amidonul se desface. Se pune pe foc, se amesteca constant cu telul si se lasa pana crema incepe sa se ingroase si se aseamana cu o budinca. Se pune folie alimentara peste crema, se da la frigider sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit se scoate din frigider si se mixeaza. Se adauga mascarponele treptat si se mixeaza.

Se taie blatul racit in doua pe orizontala. Se pune prima bucata de blat la baza unui platou. Peste blat se pune un strat de crema, peste crema se pun felii de capsuni, alt strat de crema si cel de-al doilea blat. Se inbraca tortul intr-un strat subtire de crema si se presara fulgi de cocos. Se preseaza usor cu mana pentru a se lipii cat mai bine fulgii de cocos. Se decoreaza cu jumatati de capsuni. Se da tortul la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Desert tort cu ananas si crema mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu ananas si crema mascarpone

Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.03.2019, 11:28
mmm superb si cred ca este si foarte gustos!
la 28.03.2019, 11:30
frumos
la 28.03.2019, 12:13
Perfect pentru mine
la 28.03.2019, 16:40
la 28.03.2019, 17:31
Iote la ea fotomodeala iar s-o dat in barci cu migdale si capsuni....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking