Ingrediente
- Aluat:
- 500g faina
- 180g miere
- 180g zahar pudra
- 2 oua
- 70g unt topit
- 1 lg-ta si 1/2 scortisoara
- 1/4 lg-ta nucsoara macinata
- 1/4 la-ta ghimbir pudra
- 1 lg esenta rom
- 7 g bicarbonat
- zeama de lamaie
- Pentru glazura:
- 100 g zahar pudra+3 lg pudra (sau mai mult)
- 1 lg-ta amidon
- 1 albus
- 1 lg-ta zeama de lamaie
- Optional:
- zahar pudra
Mod de preparare
Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se imparte in 3 bucati si se intinde din fiecare cate o foaie, mai groasa.Se decupeaza formele dorite si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 5-7 minute.
Pentru glazura: se amesteca tot zaharul pudra cu amidon,apoi cu albusul de ou si se bate cu telul,pana se face spuma.La sfarsit adaugati zeama de lamaie. Daca doriti glazura mai groasa, mai adaugati zahar pudra.
Se ung formele coapte cu glazura (folosind o lingurita), sau se presara zahar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|