Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem

Postat de Geanina87 in Dulciuri
26 Apr 2020 | 1984 vizualizari
Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem

Aluaturi de casa...cu miros de turta dulce adevarata. Cea mai buna turta dulce incercata! Am facut de doua ori reteta aceasta, atat cu glazura cat si fara, iar mie ii place mai mult fara. Am dublat cantitatile, pentru ca ne place prea mult. 

Ingrediente

  • 2 oua
  • 60 g unt topit
  • 260 g zahar
  • 130 ml apa
  • 460 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1,5 lingurite de coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
  • extract de vanilie

Mod de preparare

Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop. Amestecam pana cand se dizolva zaharul complet, dupa care luam de pe foc si punem 140 g faina amestecand rapid. Lasam sa se raceasca. Restul de faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se cerne peste compozitia racita. adaugam ouale, untul topit si racit si coaja rasa de portocala. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Presaram putina faina pe blatul de lucru , intindem aluatul si decupam cu formele dorite.Pe mine m-au ajutat copiii. ;) Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180 grade si coacem pana cand se rumenesc usor. 

Optional putem glazura atat cu glazura cumparata din comert cat si cu glazura preparata in casa. Pentru cea din urma, mixam albusul de ou pana se intareste, adaugand treptat zaharul pudra. La final se pun 2 linguri de apa fierbinte si extract de vanilie. Dupa ce glazuram turta dulce, se lasa la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Postat de comanligia

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma...

Citeste continuarea

Prajitura cu miere de albine

Postat de mon

Prajitura cu miere de albine

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 20:50
Minunată!
la 26.04.2020, 20:50
la 26.04.2020, 21:07
Tare bune!
la 26.04.2020, 21:18
mmm buna!
la 26.04.2020, 21:19

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking