Cornuri cu gem

Postat de Irina in Dulciuri
2 Mar 2015 | 4386 vizualizari
Cornuri cu gem

Imi aduc aminte de vremea copilariei, cand venea bunicul la noi, incarcat cu bunatati din gospodaria lui. Tin minte borcanul mare cu lapte acru (sau batut?) pe care il punea pe masa, ouale, merele si perele culese din pomii din gradina din spatele casei. Aveau alt gust, nu-i asa? Gust dupa care tanjesc azi si incerc pe cat posibil sa-l regasesc. Hai ca am cam deviat de la subiect, dar asa mi se intampla cand ma napadesc amintirile...:)) Ideea e ca aveam lapte acru in casa si m-am gandit ca bun ar fi daca as face niste cornuri cu el. De data aceasta umplute cu gem. Iata si reteta de cornuri cu gem:

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte acru
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt
  • gem de macese
  • gem de capsuni
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri

Mod de preparare

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. 

Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie. 

Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat. 

Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei. 

Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf. 

Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.

Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute. 

Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2015, 13:22
vai di mini! vreau un corn....doua....trei!
la 02.03.2015, 13:23
mmm, ce cornuri delicioase ai facut!
la 02.03.2015, 13:39
la 02.03.2015, 14:30
Ce frumoase!
la 02.03.2015, 14:32
delicioase

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking