Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml lapte acru
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingura cu zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 50 g unt
- gem de macese
- gem de capsuni
- 1 galbenus de ou pentru uns
- 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
Mod de preparare
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.
Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie.
Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat.
Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei.
Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf.
Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.
Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute.
Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|