Ingrediente
- 250 g zahar
- 250 ml apa
- 250-260 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
Pentru glazura:
- 2 linguri cu varf de zahar pudra
- 1 lingura cu apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- un praf de scortisoara
Mod de preparare
Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul.
Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 30-35 de min. la 200 de grade.
Pentru glazura amestecam zaharul cu apa, cu zeama de lamaie si praful de scortisoara si turnam peste turta dulce fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|