Desert turta dulce la tava

Postat de Valclaudia in Dulciuri
10 Feb 2018 | 3177 vizualizari
Desert turta dulce la tava

inspiratie mi-a fost reteta postata de noiinbucatarie, careia ii multumesc! :)

Ingrediente

  • 300 gr. zahar tos
  • 300 ml apa plata
  • 300 gr. faina alba
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura apa plata rece
  • un varf de cutit pudra de ghimbir
  • cativa stropi zeama de lamaie (4-5)

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid.

Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat).

Lasam siropul la racit, apoi il turnam in castron,adaugam praful de copt, faina si ghimbirul ras, mixam sa obtinem un aluat omogen pe care il turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Nivelam, apoi dam la copt cca 35 minute, facem testul cu scobitoarea la final sa ne asiguram ca turta este coapta.

Cat sta turta in cuptor preparam glazura astfel: turnam continutul unui plic de 100 gr. zahar pudra de la Dr.Oetker intr-un castronel, picuram cativa stropi de zeama de lamaie, adaugam o lingura de apa plata rece si amestecam pana obtinem o glazura aproape incolora.

Adaugam un varf de cutit pudra de ghimbir pentru aroma iar dupa ce scoatem turta coapta din cuptor o ungem repede , asa fierbinte, cu un strat generos de glazura.

Dupa ce am terminat aceasta operatiune, eu am dorit sa dau un aspect de marmorat/crapat glazurii si am ridicat usor de hartia de copt prinzand pe rand de fiecare colt , asa incat glazura deja uscata a crapat uniform pe intreaga suprafata dinspre colturi catre mijloc.

Lasam turta la racit, apoi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Desert turta dulce la tava cu glazura

Postat de eumimi

Desert turta dulce la tava cu glazura

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2018, 19:22
Delicioasă!
la 10.02.2018, 19:46
Ce faina este, mai ales ca acusi vine postul!
la 10.02.2018, 20:26
Foarte faină!
la 11.02.2018, 06:04
Ce deliciu...
la 11.02.2018, 08:02
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking