Ingrediente
- 2 oua de gaina
- 1 praf sare
- 2 - 3 lg zahar
- 150 gr faina de grau
- 50 gr unt topit
- 150 ml lapte
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
- vanilie
- decor:
- fructe
- zahar pudra
Mod de preparare
Se topeste untul, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga faina cernuta cu bicarbonatul. Se incorporeaza pana la omogenizare.
Se conecteaza Waffle Maker DuraCeramic la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui. Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele si se pun pe un gratar.
Se coc 4 -6 vafe din aceasta cantitate. Se servesc calde, garnisite cu zahar pudra si fructe proaspete, dar la fel de bine se pot servi cu dulceata sau cu miere. Sunt foarte pufoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|