Desert vafe cu banane si sos de caramel

Postat de cristina1985 in Dulciuri
17 Apr 2019 | 2441 vizualizari
Desert vafe cu banane si sos de caramel

Ingrediente

  • Pentru vafe:
  • 60 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri+2 albusuri
  • 1 lg-ta esenta vanilie
  • 315 g faina
  • 3 lg zahar
  • 4 lg-te praf de copt
  • 1/4 lg-ta sare
  • 2 banane coapte
  • ulei (daca este nevoie)
  • Pentru sos de caramel:
  • 250 g zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • Alte ingrediente:
  • banane

Mod de preparare

Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga  faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata.

Vafe: Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz  pana se topeste. Se lasa la racit. 

In alt vas se amesteca galbenusurile cu vanilia si apoi  cu laptele si untul racit.

Separat se amesteca ingredientele uscate si anume: faina cernuta, zahar ,praf de copt, sare.Se combina cele doua compozitii,la care se adauga abusurile batute spuma si cele 2 banane taiate bucatele.Se incalzeste aparatul de vafe, iar daca este cazul se ung cele doua gratare cu ulei (la mine nu a fost cazul-depinde de aparat),se toarna un polic de aluat,sau cat considerati. .Se inchide si se asteapta pana este gata. Mi-au iesit 11 mai mari si 1 mica, deci 12 bucati. 

Se servesc cu banane si sos de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu banane si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci

Postat de katty

Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci

 Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...

Citeste continuarea

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Postat de mirela0911

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare si green sugar-ul. Se toarna pe rand uleiul si laptele, mixand continuu pana la omogenizare. Se toarna esenta de rom iar la final faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2019, 15:10
la 17.04.2019, 15:17
Adauga comentariu...
la 17.04.2019, 18:02
la 17.04.2019, 19:46
Ce yamiii!
la 17.04.2019, 19:54
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking