Desert vafe Tiramisu

Postat de privatelaura in Prajituri
19 Sep 2019 | 23477 vizualizari
Desert vafe Tiramisu

Din seria vafelor delicioase, astazi va invit la vafe Tiramisu
Mi-a fost de ajutor si de data aceasta Waffle Maker DuraCeramic de la Breville. Este un aparat de facut vafe tare harnic pe care eu vi-l recomand, mai ales daca sunteti fan vafe. Aluatul nu se lipeste, coace uniform si se curata foarte usor.

Ingrediente

  • aluat vafe:
  • 2 oua de gaina
  • un praf de sare
  • 80 gr zahar brut
  • condimente scortisoara, cuisoare
  • 100 ml cafea tare neindulcita
  • 100 gr faina de grau
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 2 lg cacao
  • crema:
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr smantana maturata
  • 2 lg zahar pudra
  • 50 ml amaretto
  • pudra cacao
  • sos de ciocolata (optional)

Mod de preparare

Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si bicarbonatul. Se omogenizeaza si se pune deoparte.

Aparatul Waffle Maker DuraCeramic se conecteaza la o sursa de curent. Cand semnalul luminos indica ok-ul, se pune din compozitie si se coc vafele. In cazul acestor vafe, se tin mai mult la copt. Odata coapte, se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa la temperat. In alt vas, se mixeaza spuma smantana, se adauga zaharul, branza mascarpone si amaretto. Se omogenizeaza. Odata temperate vafele, se umplu cu crema de mascarpone si se pudreaza cu cacao. Optional, se pot garnisi si cu sos de ciocolata. Se servesc cu mare pofta alaturi de o cafea sau un capuccino. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu frisca, mascarpone si mure

Postat de simona72

Prajitura cu frisca, mascarpone si mure

Pt blat: facem un pandispan obisnuit, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam albusurile pana devin o bezea. Adaugam trepat...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2019, 18:20
Acum ce sa zic, daca ai Dura`din asta eu nu ma bag decat ma uit....
la 19.09.2019, 18:40
Mai am si altfel )))))))
la 19.09.2019, 18:43
la 19.09.2019, 18:57
Delicios!
la 19.09.2019, 19:43

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking