Ingrediente
- Pentru Dhal:
- 1 vanata
- 1 ceapa rosie (eu nu am avut, am folosit alba)
- 2 catei de usturoi
- 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat (mie nu imi place foarte mult, am folosit mai putin)
- 4 linguri pasta de curry Rogan Josh (reteta aici: https://goo.gl/6nuG88)
- ulei
- 250 grame mazare galbena uscata
- 1 cub concentrat de legume
- Pentru temper:
- 1 chili proaspat
- 1 mana frunze de curry
- 1 lingurita seminte de mustar negru
- orez fiert pentru servit
- chapati pentru servit (reteta aici:https://goo.gl/nidstz)
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se adauga toate intr-o tava cu pereti inalti si se amesteca cu pasta de curry si putin ulei.
Se coc in cuptor 20-25 de minute, pana se inmoaie si se caramelizeaza.
Se adauga jumatate din cantitatea de legume intr-o cratita impreuna cu mazarea uscata, cubul concentrat si 1 litru de apa fierbinte. Se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se amesteca frecvent 1 ora si 20 de minute, pana devine un preparat cremos, adaugand apa fierbinte, daca este nevoie.
Restul legumelor se pastreaza la cald.
Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga chiliul tocat, frunzele de curry si semintele de mustar. Se prajesc la foc mediu spre mic 1-2 minute, pana sunt eliberate aromele. Se transfera pe prosoape de hartie.
Se incalzesc chapati, se aseaza orez deasupra, vinetele caramelizate, dhal si temper si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dhal cu vinete (tocanita indiana de mazare)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|