Ingrediente
Pentru chiflele cu cocos:
- 400 ml lapte de cocos light
- 500 grame faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
Pentru pui:
- 400 de grame piept de pui (eu am folosit carne de pui deja fiarta)
- 140 de grame mix de ciuperci proaspete
- 3 linguri sos Hoisin
- 2 lime
- 200 grame sparanghel proaspat
Pentru castravetele murat:
- 1 castravete
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura otet din vin alb
Pentru servit:
- 3 linguri susan
- coriandru proaspat
- ghimbir murat
- chili tocat
- sos Hoisin
Mod de preparare
Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet.
Se amesteca carnea de pui cu ciupercile, sosul hoisin si sucul de la 1 lime. Eu am gatit ciupercile separat in sos hoisin pentru ca sotul meu nu mananca ciuperci. Se aseaza puiul intr-un cos pentru steamer impreuna cu sparanghelul. Se aseaza cosul sub cel cu chifle.
Intre timp, se feliaza castravetele folosind un peeler, Se toarna sosul de soia si otetul peste si cu maine curate se stoarce si amesteca bine.
Se prajesc semintele de susan cateva minute, pana incep sa elibereze aroma.
Se servesc chiflele presarate cu chili, impreuna cu puiul, sparanghelul, castravetele murat, ghimbirul confiat, lime, sos Hoisin si semintele de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|