Ingrediente
Pentru somon si creveti:
- 4 bucati file de somon, cu piele
- 4 creveti mari sau mai multi, daca sunt mici
- o legatura sparanghel
- 1 lamaie
- cateva frunze de busuioc
- 4 file ansoa
- cateva rosii cherry
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 chili feliat
- ulei de masline
- sare/piper
Pentru salsa verde:
- 1 mana frunze menta
- 1 mana frunze patrunjel
- 1 lingurita cu varf mustar Dijon
- 1 lingurita capere
- 1 catel usutoi
- 4 file ansoa
- ulei de masline
- otet din vin rosu
- cartofi noi
Mod de preparare
Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se introduce tava pe raftul superior, in cuptorul preincalzit la 200 de grade unde va ramane 13-15 minute.
Pentru salsa se amesteca toate ingredientele, plus 2 lingurite din uleiul de la ansoa.
Se fierb cartofii in apa cu sare. Se scurg si se amesteca cu 3/4 din salsa verde.
Se aseaza cartofii pe farfurii, apoi pestele, sparanghelul, rosiile, lamaia si restul de salsa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|