Dobos cu capsuni

Postat de Alepaty in Torturi
3 Iun 2015 | 4332 vizualizari
Dobos cu capsuni

O reteta de dobos un pic schimbata de mine,am ornat cu niste capsuni si nu cu zahar caramel.

Ingrediente

  • 15 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g zahar pentru crema
  • 2 ciocolati lapte
  • 3-4 linguri de finetti
  • 1 Rama Maestro
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru blat :   10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina.
Se coc 10 foi pe dosul tavii si se lasa la racit.

Crema : 5 oua intregi se mixeaza cu 100 g zahar si se pun pe aburi, cand e aproape gata se pun 2 ciocolati Milka de lapte .Cand s-a racit se mixeaza 1 Rama si treptat se adauga din crema racita. Se adauga de si finetti dupa gust.

Asamblare : Se ung foile cu crema si se imbraca tot din cantitatea de crema ramasa.

Se poate orna cu zahar caramel sau cu capsuni. ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de privatelaura

Tort cu dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile cu un praf de sare. Dupa ce amobtinut o spuma densa, adagam zaharul si mixam in continuare....

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2015, 19:55
la 03.06.2015, 19:59
Bun!
la 03.06.2015, 20:07
la 03.06.2015, 20:16
la 03.06.2015, 20:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking