Desert tort Paul

Postat de Constelatialeu in Torturi
10 Feb 2021 | 3326 vizualizari
Desert tort Paul

Maine 11 februarie, nepotul meu cel mai mic implineste 17 ani, asa ca am mesterit un tort. Sper sa trec testul ca e cam moftangiu domnisorul Paul.....:)))))))))La multi ani, Paul !

Ingrediente

  • Blat diametru 17 cm
  • 2 oua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 150 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Krant
  • 3 linguri zahar
  • 100 g nuca taiata grosier
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 400 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon finnesse
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao si nuca macinata, amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt ( 17 cm diametru) si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca.

Sirop : Am caramelizat 3 linguri de zahar, am adaugat apa si am lasat sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Am lasat siropul sa se raceasca bine.

Krant : Am caramelizat 3 linguri de zahar si apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat repede si bine sa se prinda caramelul de nuca apoi am transferat krantul pe o hartie de copt unsa cu ulei, am aplatizat si am lasat sa se raceasca. Apoi cu ajutorul unei pungi si a unui ciocan am maruntit krantul.

Crema : Intr-un castron de inox am pus 3 galbenusuri cu zahar si amidon si am omogenizat, apoi am subtiat cu laptele caldut. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras castronul de pe foc si am adaugat si vanilia. Am lasat sa se raceasca bine crema de vanilie, apoi am incorporat-o in untul moale .

Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti, partea de deasupra am nivelat-o taind partea mai bombata. Am asezat pe un platou prima parte de blat am insiropat-o bine, am intins un strat de crema si am presarat krant maruntit, am procedat la fel cu restul de blat si crema. Am imbracat tortul cu crema si pe jumatate din el am pus krant, am oprit un pic de crema pentru decor. Am decorat cu alveole de crema, am scris din crema un 17, varsta sarbatoritului si apoi m-am jucat putin cu ciocolata topita. La multi ani, Paul !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Paul" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 18 ani - Paul

Postat de Constelatialeu

Desert tort 18 ani - Paul

Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2021, 16:31
La multi ani , Paul !!!! v Stim de anii trecuti ca paul este pretentios . Acesta nu-i tort , este turnulet ,. Nu cred ca ava avea de zis , decat de bine
la 10.02.2021, 16:54
Doamne, câte mai faci! La mulți ani, nepoate!
la 10.02.2021, 17:04
La multi ani!
la 10.02.2021, 17:51
La multi ani !! Foarte bine arata
la 10.02.2021, 18:06
La multi ani! La cum arata sigur e bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking