Desert tort 18 ani - Paul

Postat de Constelatialeu in Torturi
12 Feb 2022 | 3528 vizualizari
Desert tort 18 ani - Paul

Nepotul meu cel mic a intrat si el in randul majorilor pe 11 februarie, asa ca a trebuit sa prestez un tort, diplomat ca ala ii place, doar ca provocarea pe care mi-am dat-o singura a fost sa-i fac un tort care sa simbolizeze cei 18 ani impliniti. Tortul in sine nu este deloc complicat, a fost mai multa munca sa-mi iasa 18 asta buclucas. M-am ajutat de doua forme de tort rotunde si una dreptunghiulara, forme cu pereti detasabili. La multi ani, Paul ! succes pe taramul adultilor.

Ingrediente

  • 3 Foi pentru blaturi x3 ( cantitatile sunt pentru o foaie )
  • 4 oua mari
  • 130 g zahar
  • 120 g faina
  • 60 g cacao
  • 40 g unt 82% grasime
  • un praf de sare
  • Crema
  • 12 galbenusuri de la oua mari
  • 400 g zahar
  • 1,250 ml lapte 3,5% grasime
  • 50 g gelatina
  • 800 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • fructe din compot, cocktail de fructe, piersici, ananan, papaya, mango, cirese, struguri etc, aici n-am gramaj am pus cat am considerat eu ca e suficient nici prea multe nici prea putine
  • Decor
  • felii de piersica, cirese
  • Paillete Feuilletine sau biscuit frantuzesc crocant si sfaramitat
  • frisca batuta

Mod de preparare

Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am incorporat faina si cacao, separat am luat o lingura din amestec si l-am incorporat in untul topit si racit, apoi am transferat totul in amestecul initial. Am intins amestecul obtinut in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt foaia cca 15-16 min. Am procedat la fel de inca doua ori. Foile obtinute le-am lasat sa se raceasca apoi am decupat 6 foi rotunde , 3 cu diametru de 14 cm, 3 cu diametrul de 17 cm si 3 foi dreptunghiulare lungime forma 31 cm.

Crema : Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Samantana pentru frisca am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine , apoi am adaugat laptele caldut. Am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se lege ca o budinca mai subtire ca si consistenta. Am tras vasul de pe foc, am adaugat gelatina hidratata si am amestecat energic sa se incorporeze bine, am lasat sa se raceasca, sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am adaugat fructele taiate marunt, dupa care am incorporat frisca batuta, am oprit un pic de frisca pentru a decora. Apoi mi-am pregatit formele, le-am adaugat folie acetata pe peretii detasabili. Am scufundat blaturile in siropul de la compot, le-am lasat cateva min sa traga din sirop. Am asezat in fiecare forma primul blat, am pus un strat generos de crema, am bagat formele la frigider pentru cca 10 min, cat sa se lege un pic crema sa pot aseza al doilea blat. Am scos formele din frigider am asezat al doilea blat, am turnat un strat de crema, am dat din nou la frigider pt.10 min dupa care am asezat al treilea blat si restul de crema .Ultimul strat este crema, strat pe care l-am ornat cu felii de piersica. Am dat formele la frigider pana a doua zi. A doua zi le-am scos din forme, am detasat folia acetata, am imbracat torturile cu biscuite sfaramitat, am asezat pe un platou ( improvizat) cele 3 torturi in asa fel sa formez cifra 18, am ornat pe margini cu frisca oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 18 ani - Paul" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Postat de xana

Tort de ciocolata cu crema Ricotta

Blat : Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2022, 03:13
La multi ani!
la 12.02.2022, 09:26
La multi ani sanatosi!
la 12.02.2022, 09:45
Minunat tort și gustos! La mulți ani, sărbătoritului! Cleme, felicitări pentru tortul frumos și gestul deosebit de a găti pentru cei dragi!
la 12.02.2022, 09:55
La mulţi ani!
la 12.02.2022, 10:41
La multi ani sarbatoritului! Tortul e minunat!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking