Ingrediente
- vreo 10 biscuiti frollini( sunt cu miere si sfaramiciosi...)
- frisca 200 ml
- crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
- 250 ml lapte
- caramel
- dulceata rosie acrisoara...eu am avut coacaze rosii
- cafea nes preparata, o ceasca
- cateva boabe de struguri
Mod de preparare
intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta.
crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul
am batut si frisca.
jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust dulce-acrisor f bun
in boluri de inghetata am inceput montarea cremei in felul urm: pe fund am pus un strat din biscuitii facuti pasta, l-am intins frumos si pe margini; am pus apoi crema sia m intrins-o si pe asta uniform; deasupra am pus pe marginea bolului un strat de dulceata . apoi am ornat cu frisca, bobite de strugure si caramelul peste. am lasat la frigider o ora...atat apucat sa stea...
N:B:crema este destul de dulce, si cred ca mergea mult mai bine cu ceva fructe mai acrisoare, gen visine, kiwi chiar,...eu am pus ce aveam prin casa...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dolce senza nome" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|