Dorada cu cartofi si rucola

Postat de mihaelar63 in Peste
31 Dec 2020 | 1487 vizualizari
Dorada cu cartofi si rucola

 Dorada este unul din pesti marini ce-mi place . Caut sa o achizitionez pe cat posibil in stare  proaspata . Rar o gasesc dar sunt incantata sa o prepar si sa o degust .

Ingrediente

  • 2 buc dorada [900 gr]
  • oregano
  • piper cu lamaie
  • fulgi de usturoi
  • sare
  • 2 lamai
  • 500 gr cartofi
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr unt
  • 300 gr rucola verde
  • rosii si ardei la decor

Mod de preparare

  1. Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi.
  2. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe interior cat si pe exterior .
  3. Puneti pestele la rece si-l lasati la marinat minimum o ora .
  4. Curatati cartofii si-i taiati rondele de grosimea preferata .
  5. Cartofii se prajesc intr-un amestec de ulei incins amestecat cu unt .
  6. Dupa prajire artofii se pastreaza la cald .
  7. Imediat in aceia-si tigaie se introduce dorada la prajit .
  8. Dorada se prajeste pe ambele parti .
  9. Am servit pestele cu cartofi si cu o salata simpla de rucola cu lamiie .
  10. Decorati cu rondele de ardei si rosii.
  11. Pentru ca am folsosit unt la prajire , acest preparat trebuie servit cald .
  12.        Pofta buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi si rucola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2020, 09:37
Gustoasa!
la 31.12.2020, 11:20
la 31.12.2020, 11:46
Ce bunatate!
la 31.12.2020, 14:45
la 31.12.2020, 14:56

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking