Ingrediente
- Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
- Sare aromată provensală 1 lingură,
- Lămâie 2 bucăți,
- Roșii 2 bucăți,
- Praz 1 tijă subțire,
- Usturoi 3 căței,
- Ulei de măsline 2 linguri.
Mod de preparare
Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de lămâi.
Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.
Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|