Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Postat de mihaelar63 in Peste
13 Aug 2017 | 5497 vizualizari
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

 ... Si alaturi de voi dragi prieteni, am ajuns la reteta cu numarul 1100. Multe -putine? Important a fost ca le-am preparat si impartasit cu drag si bucurie :X.      Peste in acqua pazza este o reteta care te ,,bantuie '' pana cand o pui in aplicare :d . Prima data am vazut acest preparat la bucatarasa noastra Elucubratiiculinare https://www.bucataras.ro/retete/peste-in-apa-nebuna-54924.html. Am cautat si m-am inspirat din retete italiene. Cu adevarat o nebunie de gusturi si arome acest peste in apa nebuna. De mult timp nu am mai gatit ceva atat de gustos si echilibrat. Poti exclama dupa se servesti asa ceva ,, O mio amore :D !!! ''  Cand sunt in cautare de retete noi si deosebite, oricat ma invart si ma sucesc in cautari, tot pe Bucataras gasesc retete deosebite si pe plac. Verificat !!! Pe cuvant de Bucataras :D

Ingrediente

  • 1 dorada [400 gr ]
  • 250 gr scoici decorticate [ congelate ]
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 8 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • 10 capere uriase murate
  • 15 masline calamata + negre
  • 1 pahar vin alb demisec -productie proprie
  • 1 pahar apa
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • fulgi de chilli

Mod de preparare

  1. Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati.
  2. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
  3. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii.
  4. Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei.
  5. Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca succesiunea prepararii este rapida.
  6. Dorada curatata si spalata se tamponeaza de excesul de lichid, cu ajutorul servetelelor de hartie.
  7. Condimentati pestele, interior -exterior cu sare, piper si fulgi de chilli.
  8. Intr-o tigaie teflonata teflonat tip wok, incinsa, se pune uleiul de masline si se prajeste dorada pe ambele parti. pana aceasta devine usor aurie.
  9. Se scoate cu atentie dorada, cu ajutorul unei palete, pe o farfurie separata [ sa nu se rupa ].
  10. In uleiul ramas, se pune la calit usturoiul si imediat jumatatile de rosii cherry.
  11. Rosiile vor lasa lichid si usturoiul nu se va arde. Usturoiul prea prajit da gust amarui mancarii.
  12. Adaugati maslinele, caperele, scoicile si stingeti cu vin. 
  13. Se adauga apa. Sarati usor.
  14.  Cu grija se pune dorada inapoi in  tigaie si se fierbe la foc mic, timp de 10-15 minute, fara capac.
  15. Am intors dorada pe cealalta parte, la jumatatea fierberii.
  16. Spre sfarsit, am adugat ardeiul gras galben, taiat fasii -pentru coloratura si ardeiul iute pentr gustul picant.
  17. Gustati, sarati sau piperati daca este nevoie.
  18. Presarati deasupra frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt.
  19. Se transfera preparatul intr-un vas ceramic si serveste cald. Alaturi am folosit ciabatta cu masline - ca sa fie tot in nota italiana.
  20. Serviti dorada in aqua pazza insotita de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco, bineinteles ca sa intarim nota italiana :D  .

                  Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Macrou prajit

Postat de Adele

Macrou prajit

Pestele ( al meu era curatat de la pescarie )se spala si se curata de oase ,se portioneaza si se aseaja pe  farfurie se condimenteaza cu sare si piper ,se pune intr-un vas faina de malai se...

Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2017, 23:06
la 13.08.2017, 23:07
Felicitări pentru 1100 de rețete!
la 13.08.2017, 23:20
Bravos............nebun dupa apa......
la 13.08.2017, 23:34
Ce bunătateeee!
la 13.08.2017, 23:38
Bunii Sa stii ca as putea trai numai cu asa ceva daca as merge in concediu in Grecia

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking