File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Postat de mirela0911 in Peste
13 Dec 2020 | 4235 vizualizari
File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Cui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il prepar cat mai divers. Asa este si aceasta varianta. A iesit un pranz gustos si sanatos. Bine, unii nu se impaca cu legumele si atunci am facut cartofi natur dar si asa tot bun a fost. :P

Ingrediente

  • 4 buc file de dorada
  • rasnita cu sare, piper si rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • 25 g unt
  • 2 crengute mici de rozmarin
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 punga legume congelate (broccoli, conopida, morcovi)
  • 4 cartofi potriviti
  • lamaie pentru servit

Mod de preparare

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat.

Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu sarea peste care se toarna legumele congelate in momentul in care incepe sa clocoteasca apa. Se lasa timp de 8-10 minute sa fiarba.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline sa se incinga. Se pune pestele si se lasa cate 3 minute pe fiecare parte.

Intr-o alta tigaie se pune untul la topit in care se pune si rozmarinul. Se storc portocalele si se adauga sucul peste unt. Se amesteca si se lasa sa fiarba incet.

Cand este gata pestele, se transfera in tigaia cu sosul de portocale si se mai lasa cel mult 5 minute pentru a se patrunde aroma. Cu ajutorul unei linguri stropim pestele deasupra cu sosul din tigaie.

Se serveste imediat alaturi de legumele stropite cu sosul din tigaie sau cu cartofi natur, dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Calamari umpluti

Postat de RuxyRux

Calamari umpluti

Calamarii se curata, se spala si se lasa la scurs. Combinam condimentele, eventual se macina mai fin prin rasnita. Se dau prin masina de tocat toate felurile de peste, eu mai intai sa le pun...

Citeste continuarea

Dorada la cuptor

Postat de cristeena20

Dorada la cuptor

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2020, 17:53
Buna dorada !!! Printre preferatele mele !!!
Si mai am eu o informatie secreta ca in familia voastra pestele si fructele de mare sunt foarte apreciate )
la 13.12.2020, 17:54
Mama ce fonfleuri se mananca la Inaltimea sa...
la 13.12.2020, 17:56
Da da, Miha, mai ales fructele de mare! ))
la 13.12.2020, 18:00
Ce bine arata . Venim si noi la o portie
la 13.12.2020, 18:08
Cleme, pe o "rufa" de-a ta dau oricand la schimb!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking