Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Postat de xana in Peste
12 Sep 2013 | 13221 vizualizari
Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)

Aceasta reteta sa spune ca ar fi fost inventata de un hangiu din Lisabona pe nume Brás sau Braz si este foarte renumita in Portugalia si in Macau, fiind intalnita si in Spania sub numele de `Revuelto de bacalao a la portuguesa`.

Ingrediente

  • 300 gr de cod
  • 200 gr cartofi
  • 1 ceapa marisoara
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit cartofii
  • patrunjel proaspat
  • masline negre
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).

Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.

Ceapa se taie feliute subtiri si se prajeste impreuna cu usturoiul si uleiul de masline, la foc domol pana cand se inmoaie bine fara sa se rumeneasca.

Peste ceapa se pune pestele si se amesteca bine, ca sa se imbibe in ulei, apoi se adauga cartofii si se mai amesteca o data.

Ouale le batem foarte putin, cu sare si piper si le turnam peste ingredientele anterioare, apoi amestecam usor cu o furculita pana ce ouale sunt gata dar au un aspect cremos nu ca o omleta.

Se ia oala de pe foc si se adauga maslinele si patrunjelul.

Bom apetite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bacalhau à Brás (cod)

Postat de cristeena20

Bacalhau à Brás (cod)

- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 06:44
la 12.09.2013, 06:55
O mâncare uşoară de seara, un meniu sănătos!
la 12.09.2013, 07:00
la 12.09.2013, 07:35
gustos si sanatos
la 12.09.2013, 07:52
Direct la favorite!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking