Ingrediente
- 2 bucati de cod (gata inmuiat si desarat)
- 3 cepe
- cartofi betisoare prajiti(cca 4 cartofi mari)
- cateva felii de ardei gras colorat (optional)
- 2 foi de dafin, piper, sare, ulei de masline, 1 pahar de vin alb
- 4 oua
- coriandru proaspat
- masline negre
Mod de preparare
- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si eventualele oase.
- cartofii se curata si se taie betisoare fine, subtiri si ii prajim in ulei incins. Se scot si se condimenteaza cu sare si piper.
- ceapa o taiem solzisori (julien) si se caleste in ulei de masline. Se pune ceva mai mult ulei de masline si lasam la foc domol sa se inmoaie bine ceapa, sa devina transparenta si moale. In reteta originala nu se pune ardei gras, dar cum mie imi plac culorile in farfurie am adaugat cateva fasii verzi si rosii. Punem foaia de dafin si o acoperim cu capac sa se inmoaie bine. Adaugam apoi vinul alb si lasam la foc mare sa scada. Trebuie sa devina putin cremos sosul la ceapa. Adaugam codul, punem piper , lasam cateva minute impreuna si apoi punem cartofii. Lasam totul cca 5 minute sa se intrepatrunda ingredientele si la final turnam ouale batute nu foarte tare cu putina sare si piper . Amestecam bine. Nu lasam mult sa nu fie prea tare. Adaugam maslinele la final.
Stingem focul si punem coriandrul verde tocat fin.
Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau à Brás (cod)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|