Ingrediente
- Am folosit:
- 4 buc dorada
- 8 felii lamaie
- 8 felii unt fenel proaspat
- 4 frunze salvie
- sos de soia
- Pentru garnitura:
- 1 dovlecel
- 50 gr galbiori deshidratati
- 1/4 fenel proaspat
- 1 catel de usturoi
- 3-4 rosii uscate+ulei de la rosii
- unt,
- sare,
- boia iute afumata
Mod de preparare
Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie inainte de a aseza pestii am pus cate o feliuta subtire de unt,am stropit pestii cu sos de soia si apoi i-am bagat in cuptorul bine incins,unde au stat pana s-au gatit complet.
Garnitura: Galbiorii i-am pus in apa clocotita si apoi 30 min in apa rece pentru a se rehidrata,conform indicatiilor de pe ambalaj,am tocat fenelul marunt,usturoiul si rosiile la fel,apoi le-am calit in putin unt amestecat cu uleiul de la rosiile uscate.Am adaugat mai apoi si galbiorii tocati marunt,sare,boia iute afumata si am lasat la foc pana cand s-au gatit.
Dovlecelul l-am taiat pe lung in felii subtiri cu razatoarea mandolina si am pus feliile la gratar sa se inmoaie putin si sa prinda si o culoare frumoasa.
Apoi pe fiecare felie de dovlecel am pus cate o lingurita de galbiori cu rosii si fenel,am rulat apoi felia de dovlecel si asta a fost garnitura pestelui nostru.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|