Dorada cu cartofi aurii noi

Postat de mihaelar63 in Peste
26 Iun 2017 | 3177 vizualizari
Dorada cu cartofi aurii noi

 O dorada nu foarte mare mi-a facut cu ochiul si din dor de peste am luat-o cu mine acasa. Bineinteles, ochiul ei era curat si clar de peste proaspat. Carnea delicioasa de un alb frumos, a fost suculenta pregatita si cu unt !

Ingrediente

  • 1 dorada eviscerata -500 gr
  • 1 lingura ierburi italienesti [ cimbru , busuioc , oregano , rozmarin ,patrunjel ]
  • 1/4 lingurita sare roz de Himalaya cu fulgi de chilli -din rasnita
  • 1/2 unt -65% grasime
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 gr carnat afumat de casa -optional
  • 500 gr cartofi noi -mici
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • lamaie pentru servit
  • legume pentru salata -rosii, ardei , castraveti , ceapa rosie
  • otet de mere pentru dres salata

Mod de preparare

  1. Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece.
  2. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta.
  3. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite.
  4. Condimentarea se face atat in exterior, cat si in interior.
  5. Lasati pestele sa se odihneasca la rece.
  6. Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert, timp de 10 minute, in apa sarata impreuna cu patrunjel verde.
  7. Cartofii pe jumatate fierti se scurg de apa.
  8. Intr-o tigaie, se pune uleiul si untul.
  9. Cand s-a incins acest amestec, se pun la prajit cartofiorii noi, impreuna cu bucata de carnat si cateii de usturoi.
  10. Eu am pus bucata de carnat sa dea gust bun cartofilor. Puteti renunta la ea daca doriti.
  11. Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca acestia incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult.
  12. Cand cartofii incep sa aiba o frumoasa culoare aurie, se scot afara, se presara cu mult patrunjel verde rtocat si se pun la cald pana in momentul servirii.
  13. Cartofii astfel pregatiti sunt cei mai gustosi cartofi noi ce i-am pregatit si mancat. Au o crusta frumoasa, dar nu uscata, un interior onctuos si fin cu un gust delicios.
  14. In acelasi ulei fierbinte cu unt, se prajeste si dorada pe ambele parti pana prinde o frumoasa crusta.
  15. Pentru ca dorada sa se patrunda bine si in interior, am acoperit tigaia cu un capac.
  16. Gustati cartofii si dorada, daca este nevoie sarati si piperati.
  17.  La servire, adsugati felii de lamaie.
  18. Serviti dorada cu cartofi aurii noi, calda si insotita de o salata de cruditati.

                           Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi aurii noi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Postat de privatelaura

Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada. Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.06.2017, 00:38
Foarte bun!
la 27.06.2017, 07:38
Tare bun!
la 27.06.2017, 07:41
Tare, tare bun totul!
la 27.06.2017, 08:29
buna buna
la 27.06.2017, 08:41
mmm...bun bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking