Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Postat de privatelaura in Peste
3 Iun 2014 | 4581 vizualizari
Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Dorada este un peste grozav! Are o carne extrem, extrem de gustoasa si nu are oase multe si marunte din care sa tot scuipi. De obicei, pregatesc pestele la aburi, insa de data aceasta, am preferat tot gatitul la aburi, dar in cuptor. Aceasta tehnica en papillote presupune ambalarea pestelui sau a carnii in hartie de copt, impachetat foarte bine si gatit la cuptor. Pestele pastreaza si preia toate aromele din ierburile sau condimentele folosite. A iesit o minunatie. Perfect!

Ingrediente

  • 1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)
  • condimente : sare de mare, oregano, patrunjel, rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • hartie de copt
  • pentru garnitura
  • 6-7 cartofi noi marisori
  • sare de mare
  • oregano
  • usturoi verde

Mod de preparare

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.

Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute. 

Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute. 

Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.

Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

O bunatate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de gicuta69

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2014, 15:00
ce imi place pestele asta il ador , eu azi am mancat calcan dar nu e asa bun ca dorada
la 03.06.2014, 15:02
prima data cand am gustat, mi s-a parut extrem de dulce. Apoi m-am indragostit de el )))
la 03.06.2014, 15:02
Dia, ma scuzi ))))
la 03.06.2014, 15:02
asta da!!!reteta este foarte buna!!1chiar azi am cumparat doua dourada diseara fac si eu
la 03.06.2014, 15:03
Cris, vin si eu )

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking