Peste (dorada si somon) la cuptor

Postat de Bucatardinpasiune in Peste
28 Mai 2013 | 7923 vizualizari
Peste (dorada si somon) la cuptor

Am cam lipsit in ultimul timp, desi am doua retete in asteptare, deja gatite, pozate si de mult mancate. Na, că fac si rime!!! :-) O sa incep cu ceva pe cat de simplu de pregatit, pe atat de delicios - dorada/somon la cuptor cu busuioc, lamaie, pe pat de cartofi, rosii cherry si broccoli, totul stropit din belsug cu ulei de masline si vin alb. Bun de te lingi pe degete, nu altceva! Dorada a fost pregatita pentru mine, iar somonul pentru sotul meu, pentru ca el nu este un fan al gustului dulceag al doradei. Modul de peparare a fost acelasi, doar ca in tava cu somon nu am folosit broccoli, pentru ca nu-i place absolut deloc si i-am adaugat in plus putin chilli super picant! Asadar, cuptorul meu a fost gazda a doua tavi, cu 2 tipuri de peste, fiecare după gustul fiecaruia. Bine ca familia nu este prea numeroasa, ca mi-ar mai fi trebuit un cuptor si cine stie ce alte specii de peste! :-)

Ingrediente

  • - 1 dorada medie/1 file de somon de aproximativ 300 gr.,
  • - 4 cartofi noi medii,
  • - 5 rosii cherry,
  • - 6 buchetele mici de broccoli,
  • - 1 felie lamaie,
  • - 10 frunze de busuioc proaspat,
  • - 5 catei de usturoi,
  • - 250 ml. vin alb demisec,
  • - 5 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • - 1 chilli, numai daca vreti un peste picant (după cum am scris in introducere, eu l-am adaugat numai la somon)
  • - sare de mare şi piper proaspăt râşnit, după gust.

Mod de preparare

Dorada  a fost gata curatata, eviscerata, asa ca doar a trebuit doar s-o spăl bine. In interiorul ei am introdus o felie de lamaie, 4 - 5 frunze de busuioc, 2 cătei de usturoi, presati usor cu lama cutitului, pentru a-si elibera cu usurinta aroma, sare de mare si putin piper.

Am uns o tava yena cu ulei de masline si am asezat in ea cartofii taiati rondele, pestele, buchetelele de broccoli, rosiile cherry intregi, restul frunzelor de busuioc pe care le-am rupt in mai multe bucatele. Am stropit cu ulei de masline si vinul alb, apoi am asezonat cu sare si piper.

Am acoperit tăvile cu folie de aluminiu si le-am introdus pentru aproximativ 20 de minute, in cuptorul incins in prealabil. Dupa cele 20 de minute, am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat la cuptor pana cand legumele si pestele s-au rumenit la suprafata. Am servit alaturi de un vin alb, demisec!

Sper ca v-am incantat privirile si v-am facut papilele gustative curioase!

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (dorada si somon) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

File de somon cu cartofi

Postat de Bucataras

File de somon cu cartofi

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 14:25
numai bun pt pranz...am sosit la usa ta
la 28.05.2013, 14:26
la 28.05.2013, 14:26
Aaaa, nu stiam cine bate! Hai ca fug sa-ti deschid!!
la 28.05.2013, 14:28
Vin si euuu ca tare bine arata
la 28.05.2013, 14:40
OK, astept pe toata lumea!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking