Ingrediente
- 2 bucati de peste dorada eviscerat
- 1 lamaie
- 1 cutie de rosii cubulete
- 1 rosie mica
- 4-5 frunze busuioc
- 50 ml vin alb
- 1 ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- sare/piper/ghimbir
Mod de preparare
Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru.
Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,
Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia.
Pestele se pune deasupra,se orneaza cu feliute de lamaie si rosii si feliute de usturoi.
Deasupra punem frunze de busuioc,felii de rosii si lamaie.Se stropeste cu ulei de masline
Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute.
Se scoate folia si se stropeste cu vin alb si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|