Ingrediente
- 1 dorada eviscerata -500 gr
- 1 lingura ierburi italienesti [ cimbru , busuioc , oregano , rozmarin ,patrunjel ]
- 1/4 lingurita sare roz de Himalaya cu fulgi de chilli -din rasnita
- 1/2 unt -65% grasime
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 100 gr carnat afumat de casa -optional
- 500 gr cartofi noi -mici
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- lamaie pentru servit
- legume pentru salata -rosii, ardei , castraveti , ceapa rosie
- otet de mere pentru dres salata
Mod de preparare
- Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece.
- Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta.
- Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite.
- Condimentarea se face atat in exterior, cat si in interior.
- Lasati pestele sa se odihneasca la rece.
- Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert, timp de 10 minute, in apa sarata impreuna cu patrunjel verde.
- Cartofii pe jumatate fierti se scurg de apa.
- Intr-o tigaie, se pune uleiul si untul.
- Cand s-a incins acest amestec, se pun la prajit cartofiorii noi, impreuna cu bucata de carnat si cateii de usturoi.
- Eu am pus bucata de carnat sa dea gust bun cartofilor. Puteti renunta la ea daca doriti.
- Atentie !! Scoateti afara cateii de usturoi daca acestia incep sa devina maronii -vor da un gust amarui daca se prajesc prea mult.
- Cand cartofii incep sa aiba o frumoasa culoare aurie, se scot afara, se presara cu mult patrunjel verde rtocat si se pun la cald pana in momentul servirii.
- Cartofii astfel pregatiti sunt cei mai gustosi cartofi noi ce i-am pregatit si mancat. Au o crusta frumoasa, dar nu uscata, un interior onctuos si fin cu un gust delicios.
- In acelasi ulei fierbinte cu unt, se prajeste si dorada pe ambele parti pana prinde o frumoasa crusta.
- Pentru ca dorada sa se patrunda bine si in interior, am acoperit tigaia cu un capac.
- Gustati cartofii si dorada, daca este nevoie sarati si piperati.
- La servire, adsugati felii de lamaie.
- Serviti dorada cu cartofi aurii noi, calda si insotita de o salata de cruditati.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu cartofi aurii noi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|